23948sdkhjf

Lastsäkringsspecialisten köps upp

Affären öppnar upp för expansion inom utrustning för lastsäkring och tunga lyft.
Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxLoad köper lastsäkringsspecialisten Pritchard Tyrite. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären ska öppna upp för betydande möjligheter för en expansion inom utrustning för lastsäkring och tunga lyft i Storbritannien.

Pritchard Tyrite är en av Storbritanniens större importörer, distributörer och tillverkare av lastsäkringsutrustning. Företaget omsätter årligen 3 miljoner pund, har 17 anställda och huvudkontoret i Basingstoke.

Pritchard Tyrites fokus på transportsektorn ska väl komplettera Certex specialisering inom stållinor och lyftutrustning för offshoreindustrin, hamnar, byggindustrin och andra kundsegment. Pritchard Tyrite kommer också att utgöra en första etablering i Storbritannien för Forankra, koncernens specialister på lastsäkringsprodukter och relaterade tjänster.

Förvärvet omfattar också Pritchard Tyrites systerföretag TRS Motorsport Equipment som distribuerar och tillverkar FIA-godkända säkerhetsbälten och andra tillbehörsprodukter för motorsport och militära ändamål.

– De förvärvade verksamheterna är delar i ett mycket välskött familjeföretag. Båda är väl positionerade inom sina respektive nischer och erbjuder oss möjligheter till synergier men också utveckling av produktsortiment och distributionskanaler. Genom Certex UK har vi lokal ledning på plats från dag ett och också en organisation som underlättar Forankras etablering av sin lastsäkringsverksamhet i Storbritannien, säger Martin Malmvik, vd och Koncernchef för Axel Johnson International.

Certex och Forankra ingår båda i Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxLoad, som utgörs av ett trettiotal europeiska företag specialiserade på produkter och tjänster för tunga lyft och lastsäkring.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095