23948sdkhjf

Troax uppgraderar säkerhetslås

Förändringen av Safe Lock innebär bland annat smidigare montering och enklare användning.
Troax, med bas i Hillerstorp i Gnosjö kommun, har uppgraderat säkerhetslåset Safe Lock. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vår nya Safe Lock finns redan tillgänglig för försäljning sedan strax före jul, så ett antal leveranser har redan gått iväg och kanske att de även redan installerats, uppger Josephine Granell, Produktchef Maskinskydd på Troax, för Metal Supply.

Troax Safe Lock är både ett mekaniskt och elektroniskt lås, byggt för att passa många varianter av elektroniska brytare. Det bygger på principen att strömmen till maskinen inne i cellen bryts när dörren öppnas – och att maskinen därmed stängs av.

Safe Lock skyddar brytarnyckeln och ser till att den hamnar i rätt position när dörren stängs och låses igen.

– Det finns olika säkerhetsnivåer, från Performance Level d till Performance Level e och det är valet av brytare som avgör vilken säkerhetsnivå Safe Lock uppnår. Valet av brytare är upp till kunden och vad som framkommit av hans riskanalys, säger Josephine Granell, produktchef på Troax.

Uppgraderingen innebär ett par förändringar för användaren, och de ska innebära ökad säkerhet, smidigare montering och enklare användning.

– Ytterligare några exempel på hur produkten har utvecklats är den större bakplattan som förhindrar möjligheten att låsa in sig själv i cellen. Den har även kompletterats med ett handtag som är lätt att greppa och underlättar öppning av större och tyngre portar, säger Josephine Granell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093