23948sdkhjf

Berco fördubblar produktionskapaciteten

Bolaget har också investerat i vad som uppges vara Sveriges största väggsåg.
Skellefteåbaserade Berco Produktion, tillverkare av påbyggnadsskåp, fördubblar produktionskapaciteten för att klara att hantera fler affärer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringen innebär också att bolaget får en väsentlig överkapacitet och därför kan erbjuda extremt korta leveranstider när kunderna behöver det. Dessutom uppger bolaget att de har lyckats höja kvaliteten ytterligare och få full spårbarhet på varje produkt.

Berco tillverkar påbyggnationer för fordon av alla slag, även om den huvudsakliga verksamheten är för lätta transportbilar.

– Med denna rekordstora investering har vi nu fördubblat vår produktionskapacitet och kan garantera högsta kvalitet i kombination med Sveriges kortaste leveranstider, säger vd Jim Wallström.

Limningsprocessen av väggelementen uppges ha genomgått ett omfattande utvecklingsarbete. Genom tre-komponentslim och ny limningsteknik har limningstiden pressats rejält. Dessutom har bolaget bytt till mindre limmade satser vilket resulterat i ett jämnare flöde.

Tidigare uppges denna process ha kunnat bli lite av en flaskhals när produktionstakten ökade men med samma personal klarar man nu av att limma hundratals fler transportskåp per år.

Något som också bidragit till kapacitet- och kvalitetshöjning är att bolaget uppger att de har investerat i Sveriges största väggsåg.

En digital, helautomatisk och högpresterande såg från Striebig som med en lasers noggrannhet kapar och borrar skivor. Den har ökat kapacitet och precision med 30 procent vilket innebär en tidsbesparing på cirka tre timmar per dag. Precisionen ligger nu på 1/10 mm vilket ska innebära mycket exakta skivor. Genom att sågen dessutom kapar horisontellt så har halva produktionsytan frigjorts till förmån för ännu mer limningsyta.

- Vi har inte bara överkapacitet nu utan vi får dessutom en överlägsen möjlighet att snabbt kunna ställa om och anpassa produktionen för att möta upp varje kunds skiftande behov. Vi är nu redo att ta oss an vilka utmaningar som helst, säger Jim Wallström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063