23948sdkhjf

Rekordorder i Nordamerika för Göteborgsbolaget

Industrin uppges blomstra i Mexiko och orderingången ökar stadigt.
Göteborgsbaserade FlexQube har fått en order från Cummins Motors i Mexiko värd 250 000 dollar. Det uppges vara den enskilt största ordern i Nordamerika hittills. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kommer ni att klara av att hantera den med befintlig personal? Hur ser det ut för er på övriga marknader?

– Ja det gör vi. Här i Europa väntar vi på en stor order som vi hoppas komma denna vecka (nära 3 miljoner) och fick i förra veckan en order på 700 000 kronor till ett företag i Umeå. Den kommer tillverkas och monteras i Torsby, uppger FlexQubes vd Anders Fogelberg för Metal Supply.

Cummins Motors i San Luis Potosi, Mexiko, investerar i FlexQubes koncept och implementerar nio olika vagnstyper för att förbättra materialflödet och reducera gaffeltruckstrafik.

Vagnarna kommer att användas för att transportera cylinderblock, vevaxlar, kamaxlar och andra motorkomponenter.

Vagnarna kommer att tillverkas vid FlexQubes tillverknings- och distributionscenter i Swainsboro, Georgia, USA och monteras av en lokal partner på plats i San Luis Potosi, Mexiko.

– I slutet av 2015 besökte vi Mexiko för första gången och under det senaste året har orderingången ökat stadigt för oss i landet. Industrin blomstrar i landet och det finns ett behov av effektiva, säkra och ergonomiska materialhanteringslösningar. Som i alla utvecklade länder så är kraven och förväntningarna höga och företagen strävar efter att implementera lösningar i världsklass och vi är på plats för att hjälpa dem med det, säger FlexQubes vd Anders Fogelberg.

Cummins är ett amerikanskt Fortune 500 företag som designar, tillverkar och distribuerar motorer, filter och kraftgenereringsprodukter. Företaget hade under 2015 en omsättning på över 19 miljarder dollar och har fler än 54 000 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063