23948sdkhjf

Göteborgsbolaget säljs

Med USA-bjässen Delphi som ägare tar Movimento nästa steg i sin utveckling.
Industrifonden och övriga delägare säljer sitt innehav i Movimento, en stor global leverantör av system för uppdatering av mjukvara i fordon. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpare är Delphi Automotive som är en stor global underleverantörer av fordonssystem.

Movimento grundades 2004 i Göteborg, och är i dag en stor leverantör av uppdateringar av programvara, data och säkerhet för alla skeden av ett fordons livscykel.

Movimentos teknikplattform möjliggör uppdateringar av elektroniska styrenheter i miljontals fordon för större biltillverkare och leverantörer årligen världen över. Movimento har expanderat internationellt, med kontor i Nordamerika, Sydamerika, Asien och Europa.

Industrifonden gjorde sin första investering i Movimento 2007.

– Movimento ligger i idag i framkant inom fordonsindustrin gällande livscykelhantering för programvara, data och säkerhet. Det har varit en spännande resa att vara med på, och nu har vi funnit en ny ägare i en utmärkt position för att ta Movimento till nästa steg i utvecklingen mot visionen om ”the software defined car”. Vi är också mycket nöjda med avkastningen som affären ger oss, säger Per Anell, Investment Manager på Industrifonden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11