23948sdkhjf

B&B Tools säljer dotterbolag

B&B Tools ska koncentrera sig om kärnverksamheten och därför får dotterbolaget VS Maskin Sverige i Helsingborg ny ägare.
B&B TOOLS har avyttrat 100% av aktierna i dotterbolaget VS Maskin Sverige AB i Helsingborg. VS Maskin bedriver försäljning och service av verkstadsmaskiner i Skåne, Småland, Mälardalen och nedre Norrland. Verksamheten omsätter cirka 80 MSEK och har 23 anställda.

B&B TOOLS motiv till försäljningen är att maskinhandelsverksamheten i VS Maskin ligger utanför koncernens kärnverksamhet. Köpare är Bromi Maskin AB som säljer avancerade verktygsmaskiner till industrin och med den nya ägaren bedöms verksamheten få förutsättningar till fortsatt positiv utveckling.

Frånträde skedde den 13 januari 2009 i samband med att avtal om aktieöverlåtelse undertecknades. Avyttringen bedöms endast ha en marginell påverkan på B&B TOOLS resultat per aktie för innevarande räkenskapsår.

Källa: B&B TOOLS AB

Om B&B Tools
B&B TOOLS förser industri- och byggsektorn i norra Europa med industriförnödenheter och industrikomponenter samt därtill relaterade tjänster. Koncernen omsätter på årsbasis cirka 10 miljarder SEK och har cirka 3 400 anställda.

Om Bromi Maskin
Bromi Maskin AB är ett nystartat företag med gamla anor och har sin hemvist i Arlöv utanför Malmö. Bolaget har anor ända sedan 1800-talet och då under namnet ABW. Sonesson & Co. Mellan 1966 och 2008 hette vi Mekana AB. Bolaget har idag 16 anställda och omsätter ca 85 Mkr.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125