23948sdkhjf

Legotillverkare gör maskininvestering

Köper in en tredje E-Brake från Safan Darley.
Legotillverkaren Agrippa Manufacturing köpte tidigare i år in sin tredje E-Brake-maskin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tillverkaren är baserad i Urshult som är en tätort i Tingsryds kommun i Kronobergs län. Det är Värnamobaserade Din Maskin som har sålt maskinen.

Agrippa är en fullskalig legoleverantör av plåtkonstruktioner och har ett samlat erbjudande av beredning, tillverkning och lagerhållning. De specialiserar sig på skåp, paneler, socklar och profiler, samt stora och små teknikkiosker.

Som legoleverantör tillverkar de ett varierat sortiment av produkter för både kontor och industri och har även ett brett sortiment av skåp, pärmar och vagnar. Agrippa har även en egen konstruktionsavdelning, pulverlackering och färdigmontering av produkter.

– Vi har sedan tidigare två SafanDarley E-Brake som har fungerat mycket bra. Vi har också god erfarenhet av Din Maskin som samarbetspartner och har även köpt två stansmaskiner och en stans- vinkelsax av dem, så därför var valet enkelt. I och med den här investeringen ökar vi vår produktionskapacitet och kan möta den ökade efterfrågan på ett bra sätt, säger Bengt Chronholm som är vd och en av två delägare på bolaget.

Den servoelektriska kantpressen, E-Brake från SafanDarley, som Agrippa har beställt är en 65 tons, 2,5 meters maskin. Maskinen är utrustad med ett 5-axligt bakre anslag. Den har en servoelektriskt driven pressbalk med en noggrannhet som beskrivs som extrem.

E-Brake är är också fri från hydraulolja genom servodriften.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094