23948sdkhjf

Här är Unnaryds näst största privata arbetsgivare

Industribjässen har de senaste åren gjort omfattande investeringar och byggt ut lokalerna.
På bara några år har Ages i Unnaryd vuxit till att bli den näst största arbets­givaren inom näringslivet i kommunen. Det rapporterar Hallandsposten.

– Det är inspirerande. Vi bidrar till folks välfärd och att de har fått jobb. Det är jättepositivt, säger Jörgen Hedström, som sedan i maj förra året är vd för Ages Casting och Ages Machining i Unnaryd, till tidningen.

Bolaget har i dag 340 anställda på orten..

Många bor i Unnaryd och Hyltebruk med omnejd, men folk pendlar även in från Halmstad, Värnamo och Ljungby.

De senaste åren har verkstadsföretaget, som bland annat tillverkar delar till fordonsindustrin, genomfört ett omfattande investeringsprogram för att få automatiserad produktionsutrustning och har byggt ut lokalerna.

Kan du utveckla mer kring vad för maskiner ni har investerat i?

– Gjuterimaskiner/celler, bearbetningsmaskiner/celler och övrig automatiseringsutrustning, uppger Jörgen Hedström för Metal Suppy.

Hur mycket har ni utökat produktionskapaciteten genom dessa åtgärder?

– Här vill jag ej beskriva det i tal/siffror utan beskriver det som: Ersättningsinvesteringar, kapacitetsinvesteringar och ny teknik, uppger Jörgen Hedström vidare.

Men de närmaste åren förväntas verksamheten inte växa lika snabbt räknat i antal personer i företaget.

– Nej, det finns en ökning men med tanke på vad som krävs av effektivisering och automatisering kommer vi inte att öka personalantalet på samma sätt, säger Jörgen Hedström till Hallandsposten.

Bolaget går nu från ett entreprenörsföretag till ett processinriktat företag som levererar till fordonsindustrin.

Företaget som Unnarydsbon Åke Gunnarsson grundade 1956 har efter en expansiv utveckling blivit uppköpt, avknoppat och 2014 noterat på börsen.

Ages i Unnaryd tillverkar bland annat drivlinekomponenter till personbilar och lastvagnar. Omsättningen är 500 miljoner kronor i Ages Casting och 100 miljoner kronor i Ages Machining (båda siffrorna avser 2015).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078