23948sdkhjf

ABB tar hem marina order värda 30 miljoner dollar

ABB har tagit hem order värda 30 miljoner dollar för elektrisk framdrivning, kraftgenerering och kraftdistribution som optimerar bränsleeffektiviteten på försörjningsfartyg för offshore-verksamhet som ska byggas i Kina.
ABB ska leverera en integrerad lösning för elektrisk framdrivning för varje fartyg. Utrustningen, inkluderande generatorer, ställverk, transformatorer, frekvensomriktare och motorer ska levereras till Fujian Mawei Shipyard på den sydvästra kusten under 2010 och 2011. Försörjningsfartyg för offshore-verksamhet levererar allt från borrör till dricksvatten ut till borriggar och plattformar till havs.

”ABB levererar spjutspetstekniker och omfattande tjänster till den marina industrin, vilket hjälper kunderna att optimera fartygens prestanda och reducera deras miljöpåverkan”, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation. ”Våra energieffektiva lösningar kompletteras av projektgenomförande med låg risk och ett omfattande servicenätverk.”

Elektriska framdrivningssystem utrustade med frekvensomriktare förbrukar avsevärt mindre och har avsevärt lägre avgasutsläpp jämfört med den konventionella dieselmekaniska motsvarigheten. Dessutom möjliggör de ett flexiblare utnyttjande av utrymmet ombord.

Frekvensomriktarna gör det möjligt att styra propellern och tillhörande maskineri precist. Detta medför att utrustningen utsätts för mindre påfrestningar vilket in sin tur leder till lägre underhållskostnader. De elektriska motorerna är mycket tillförlitliga och så gott som underhållsfria.
Kina utgör en av världens största och snabbast växande marknader för sjöfart och skeppsbyggeri. ABB:s närvaro på denna marknad har bidragit till en avsevärd ökning av marknadsandelar och affärsvolym.

Källa: ABB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11