23948sdkhjf

Ventil och systemleverantör på uppköp

Helsingborgsföretaget LK Armatur levererar ventiler och systemlösningar för värmeapparatur med stor succé. Nu stärker de sin position genom uppköp i Falköping - siktet är inställt på europeisk tillverkning.
Från den 2 januari övertar LK Armatur rörelsen i Acaso AB . Genom förvärvet stärker LK Armatur påtagligt sin ställning som ledande tillverkare och leverantör av ventiler och systemlösningar för värmeapparatur.

Acaso , med lager och kontor i Falköping, har funnits sedan 1970 och omsätter idag ca 50 miljoner kronor. Huvudinriktningen har hela tiden varit att utveckla och marknadsföra energibesparande produkter för värmebranschen. Produktsortimentet består av reglerventiler och elektronisk styrutrustning som används i system för vattenburen värme.

LK Armatur AB , med säte i Helsingborg, omsätter idag ca 180 miljoner kronor och utgör, tillsammans med sitt dotterbolag LK Armatur d.o.o. i Serbien och nu även LK Acaso AB, affärsområdet Teknisk Armatur – ett av fyra Affärsområden inom LK Gruppen. Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför ventiler, komponenter och systemlösningar för vattenburen värme, med tydlig inriktning mot den europeiska tillverkningsindustrin av värmeapparatur.

– Vi ser mycket positivt på att LK Armatur förvärvar Acaso och att samgåendet nu är klart. Våra respektive produktsortiment och marknadspositioner kompletterar varandra väldigt väl och med en starkare organisation kommer vi nu att kunna erbjuda marknaden en mycket bred och vass produktportfölj, säger Acasos grundare Kari Vesko.

Acaso, som blir ett helägt dotterbolag till LK Armatur AB, ombildas under det nya namnet LK Acaso AB. Verksamheten kommer operativt att fortsätta som tidigare men flera administrativa funktioner kommer att integreras med LK Armatur. Personalstyrkan i Falköping förblir intakt och även Acasos grundare Kari Vesko kommer fortsättningsvis ha en aktiv roll i den nya bolagsgrupperingen.

– Acaso utvecklar och säljer produkter för biobränslepannor, ackumulator- och solvärmesystem , medan våra produkter främst är ämnade för värmepumpar, fjärrvärmecentraler och varmvattenberedare . Acasos produkter är, liksom LK Armaturs, välkända och har ett mycket gott renommé i stora delar av Europa. Vårt gemensamma produktprogram och tydliga fokus på produkter inom segmentet för förnyelsebar energi kommer avsevärt att stärka vår konkurrenskraft och gynna vår fortsatta satsning på de stora exportmarknaderna, säger Magnus Eriksson, VD på LK Armatur.

Källa: LK Armatur
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079