23948sdkhjf

Världens största bilmärke 2025 är kinesiskt

”Vi blir världens största bilmärke 2025”. Det utmanande uttalandet kommer från kinesiska biltillverkaren Byd som storsatsar på plug-in bilar.
Byd, en forkortning av Build Your Dreams, har som mål att blir världens största bilmärke 2025. De har redan lancerat deras första plug-in bil, det hände i december 2008, före både GM och Toyota. Bilarna produceras i Shenzhen i Sydkina.

Trots att Byd ännu är ett rätt okänt märke så är självförtroendet i topp. Moderbolaget är nämligen världens största tillverkare av laddningsbara batterier. Därför tror biltillverkaren att de kan bli världens största inom 17 år.

I december 2008 lanserade Byd deras första plug-in bil på den kinesiska marknaden - F3DM . Bilen kan köra tio mil på enbart batterikraft och med en sladd i väggen kan den laddas på sju timmar. Det är världens första plug-in bil i kommersiell tillverkning, enligt marknadschef Paul Lin. Han berättar också att flera amerikanska och europeiska tillverkare har uppvaktat Byd, men att de hittills har tackat nej.

Byd har 10 000 anställda bara inom forskning och utveckling, något som är möjligt på grund av de låga kinesiska ingenjörslönerna. Målet är att sälja 20 000 bilar under 2009. När de fått in bilen på den kinesiska marknaden kommer de att rikta sig mot USA.

Priset ligger i Kina på omkring 150 000 yuan eller 175 000 svenska kronor.

Källa: New York Times
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109