23948sdkhjf

Lesjöfors köper Spiralspecialisten

Det förvärvade bolaget omsätter 45 miljoner med god lönsamhet.
Beijer Almas dotterbolag Lesjöfors förvärvar Spiralspecialisten, ett företag som producerar kundanpassade fjädrar till verkstadsindustrin i norra Europa och har sin tillverkning i Tyresö. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets intäkter uppgår till 45 miljoner kronor med en lönsamhet som beskrivs som "god". Spiralspecialisten uppges ha god riskspridning på kunder och artiklar.

Spiralspecialisten grundades 1949 och är en väl etablerad aktör inom fjäderbranschen. Bolaget har långa kundrelationer med välrenommerade svenska och europiska verkstadsföretag.

– Genom förvärvet får vi ytterligare en välskött och lönsam fjädertillverkare i gruppen och vår marknadsposition i Norden blir än starkare, säger Bertil Persson, vd och koncernchef i Beijer Alma.

Lesjöfors har gjort ett flertal förvärv genom åren och skapat starka plattformar i Norden, övriga Europa, Nordamerika och Asien och har inklusive Spiralspecialisten 25 produktionsenheter i 12 länder.

– Jag gläds åt förvärvet av detta fina företag. Spiralspecialisten blir nu en del av en global företagsgrupp som sammantaget har marknadens bredaste erbjudande inom fjädrar och banddetaljer, säger Lesjöfors vd Kjell-Arne Lindbäck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078