23948sdkhjf

Jaba Group köps upp

Bolaget går också mot ett rekordår med 150 miljoner i omsättning.
Det Högsätersbaserade företaget Jaba Group är sålt. Det är det halländska företaget Recawi Holding som har köpt verksamheten. Det rapporterar Dalslänningen.

Högsäter är en tätort i Färgelanda kommun i Dalsland.

– Personligen tror jag att det här blir bra. Det säkrar företagets framtid i Högsäter. De vill satsa här, säger Einari Johansson, vd vid Jaba Group, till tidningen.

Jaba Group är specialiserat på formpressning i olika fibermaterial.

Det var 2002 som Jaba Groups grundare Einari Johansson, Magnus Arkholm, Göran Andersson och Håkan By köpte tillverkningen av ljudabsorbenter från Collins och Aikman, som då lämnade Högsäter. Av de 105 anställda blev endast 17 kvar. Läget var osäkert men bolaget lyckades få upp tillverkningsvolymerna.

Fordonskrisen 2009 slog hårt mot företaget, men Jaba Group kom tillbaka och blev lika starka igen som före krisen. 2016 blir ett rekordår.

– Omsättningen ökar till 150 miljoner, säger Einari Johansson till Dalslänningen.

I dag tillverkar de främst inredning till Volvo Lastvagnar. De levererar också till Scania, Ikea, Fritzmeier, Muuto, Valtra, Knaus, Liebherr och Schmitz Cargobull. Företaget säkrade nyligen en ny order med det brittiska företaget JCB.

Under snart ett års tid har delägarna jobbat på en lösning för att stärka företagets framtid på orten.

De nya ägarna Recawi Holding äger också äger företagen National Gummi, som tillverkar skum- och gummidetaljer samt DX Plastic i Bredaryd.

Jaba group har i dag 52 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078