23948sdkhjf

Trelleborgsverkstaden växer stadigt

De flesta kunderna finns i förpacknings- och livsmedelsindustrin.
Tre-Mek i Trelleborg förser sina industrikunder med svetsade och maskinbearbetade konstruktioner i rostfria material. Bolaget har specialiserat sig på avancerade detaljer i små volymer och en av nycklarna till en stadig tillväxt är att svetsning, svarvning, fräsning och rörbockning sker under samma tak.

Tre-Mek grundades 1985 av tre delägare med stor erfarenhet av maskinbearbetning inom förpackningsindustrin. I dag drivs och ägs företaget av sonen till en av dessa, Anders Rundqvist, som varit vd sedan 2009.

Grundarnas ursprung inom förpackningsindustrin präglar företaget än idag:

– Det stämmer. Eftersom flertalet av våra kunder finns inom förpacknings- och livsmedelsindustrin tillverkar vi mycket detaljer till exempelvis fyllmaskiner och förpackningsmaskiner. Tetra Pak är vår allra största kund och i dagsläget levererar vi tusentals artiklar som levereras till dem på ett eller annat sätt. Men vi levererar också till flera andra segment och en del går också på export. Det varierar från att tillverka små serier av små detaljer, till större monteringar av komplexa maskindelar, säger Jens Netteberg som är produktions- och kvalitetschef på företaget.

Till stor del handlar det alltså om serietillverkning av detaljer men Tre-Mek är också stora på att tillverka reservdelar. Och allt sker just så snabbt som kunden önskar.

Från cirka millennieskiftet var Anders Rundqvists far Tonny ensam ägare och företaget har haft en stadig tillväxt sedan dess. Investeringar har gjorts löpande. När Anders tog över 2009 tog det dock extra fart och under de kommande tre åren fördubblades omsättningen.

– Ja, och där fick vi växtvärk. Det kan slå hårt mot en organisation att växa så snabbt. Vi hade fram till dess arbetat med ett hemmabyggt affärssystem som passade alldeles utmärkt för den mindre verksamheten. Nu behövde vi något mer omfattande och därför började vi använda Prosmart 2013, säger Jens Netteberg.

Omställningen till ett mer omfattande system var dock inte helt lätt i början. Bolaget hade också fortsatt växa året efter fördubblingen, till sin nuvarande omsättning på cirka 40 miljoner kronor.

I dag använder Tre-Mek Prosmarts affärssystem till i princip allt, inklusive fakturering, kundorderhantering, inköp och lager. Man har också nyligen köpt in ett grafiskt planeringssystem som ska kopplas till affärssystemet, för att kunna visualisera produktionsprocessen på ett maximalt och översiktligt sätt.

– Ja, det blir ett jättebra komplement och Prosmarts affärssystem är fortfarande hjärtat i allt. Vi har fått mycket bra hjälp av Prosmart under det senaste året. Vi är som sagt inte helt framme än men kan nu börja se fram emot att lyfta ännu mer. Vi tittar dagligen på nya investeringar och nya maskiner är på väg in. Vi ser ljust på framtiden helt enkelt, säger Jens Netteberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079