23948sdkhjf

Mycket stort intresse för Mastercam 2017

Sex stycken Mastercamtäta platser i Mellansverige besöktes.
AME, mångårig distributör av Mastercam, bjöd sina kunder på en heldags introduktion av nyheterna i Mastercam 2017. Det skedde i form av en Roadshow på sex Mastercamtäta ställen i Mellansverige, och intresset uppges ha varit enormt stort. Det framgår av ett pressmeddelande.

AME agerar CAM-partner och förser den mekaniska industrin med CAD/CAM-verktyg för konstruktion och produktion. Bolaget, med bas i Partille strax utanför Göteborg, är distributörer av Mastercam i Sverige och Norge.

– Vi ville gärna visa hur mycket enklare Mastercam blivit att lära sig och att använda med den nya releasen. De tidigare versionerna innehöll också många effektiva funktioner, men tyvärr var det inte alla som hittade dem, och då är de förstås inte till någon nytta. Det har man ändrat på nu i Mastercam 2017 och samlat allt som rör varje arbetsmoment under gemensamma flikar. Efter max 2 dagars introduktion är man fullt produktiv med sitt nya arbetsredskap, och dessutom betydligt effektivare tack vare det nya användargränssnittet som innebär snabbare arbetsflöden, säger Torbjörn Kvick på AME.

Det nya användargränssnittet med flikar uppges vara ett exempel på hur effektiviteten i nya releasen förbättrats. Andra exempel är att 5-axllig simultanfräsning blivit betydligt enklare så att även oerfarna användare snabbt kan bli produktiva, och att Mastercam 2017 helt stödjer senaste Windows-standard, till exempel genom att när man markerar och kopierar något i sitt dokkument följer hela formatteringen med i urklippet.

Antalet maskiner som stöds av Mill-turn-modulen har också blivit betydligt fler.

– Jag har inte hunnit börja arbeta med den nya versionen ännu men har ju förstått att det kommer att bli mycket lättare att hitta de funktioner man behöver och slipper slösa tid på att leta. Det betyder mycket för effektiviteten, säger Ted Rutgersson på Orustbaserade MT Mekaniska.

– Jag uppskattar att man förenklat många moment i Mastercam 2017. För min del är särskilt förenklingarna för 5-axlig beredning viktiga. Användargränssnittet har underlättat att hitta det man behöver snabbt tack vare att det blivit Windowsbaserat och man slipper en massa onödiga klick för att komma fram, säger Ingvar Karlsson, på Brogren Industries i Älvängen.

Brogren Industries har cirka 100 anställda och hette tidigare LB Mekniska.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062