23948sdkhjf

Konstruktions-bakelit sugna på nödlån

Näringsdepartementet har lovat undsättningslång till underleverantörer inom fordonsindustrin, och Örkelljungabolaget Konstruktions-bakelit överväger möjligheten.
Konstruktions-Bakelit har varit verksamt inom plastbranschen under mer än ett halvt sekel, främst som leverantör av plastformgods för krävande applikationer inom fordons- och övrig verkstadsindustri. 2008 var ett mycket mörkt år i företagets historia med flera omgångar med varsel. Läs Metal Supply:s senaste reportage här.

Näringsdepartementets löfte om undsättningslån har tänt hoppets låga hos Konstruktions-bakelit och vd Ulf Dofeldt har skrivit ett brev till näringsdepartementet för att få mer information. Men en formell låneansökan har han inte lämnat in ännu. Först vill han veta mer om lånen för att kunna överväga möjligheten att göra någon större investering nästa år.

Enligt uppgifter i Dagens Industri kommer regeringskansliet inte att bli klara med en förordning om undsättningslånen förrän tidigast i mitten av januari. Det är heller inte beslutat vilken myndighet som ska ansvara för nödlånen på totalt 5 miljarder kronor.

Källa: Helsingborgs Dagblad
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125