23948sdkhjf

Konkurrens om Segerströms Automotive

Det konkursdrabbade Segerström Automotive kan få ny ägare redan nästa vecka. Två bolag konkurrerar om att ta över i Eskilstuna.
Segerström Automotiv tillverkar pressade plåtkomponenter till fordonsindustrin. Företaget begärdes i konkurs i mitten av december 2008, men nu står två bolag klara att ta över verksamheten i Eskilstuna.

Konkursförvaltaren, advokat Anders W Bengtsson hoppas att de konkurrerande budgivarna kommer att bjuda över varandra och att priset därmed trissas upp. Men priset kommer knappast att täcka konkursbolagets skulder på 158 miljoner kronor.

Konkursförvaltaren hoppas på ett resultat redan i nästa vecka. Verksamheten kommer att fortsätta i Eskilstuna, men om hela personalstyrkan kan fortsätta är ännu inte klart.

Källa: Eskilstuna-kuriren

Om företaget
Segerström & Svensson, idag Segerström Automotive, är en underleverantör av pressade plåtkomponenter – under senare år framförallt till Volvo och Scania. Företaget bildades redan 1906. Förutom i Eskilstuna har man fabriker i Estland, Belgien (i närheten av Volvo Gent) och på fyra orter i USA och Kanada. Sedan 2005 tillhör företaget den kanadensiska gruppen ICE Stamping. Antalet anställda i Eskilstuna är omkring 200.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14