23948sdkhjf

Köper upp konkurrenten tvärs över gatan

Affären ska ge upphov till samordningsfördelar samt sannolikt även nyanställningar.
Pritec Vaculyft, baserat i Fjärås en bit utanför Göteborg, förvärvar Fjärås Mekaniska. Fastighet och inkråm köps från Frank Johansson, ägare till Fjärås Mekaniska. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hur många anställda tar ni över genom det här? Kommer ni att behålla alla befintliga lokaler?

– Det är fyra stycken anställda i Fjärås Mekaniska och vi är 20. Vi kommer att behålla alla lokalerna, uppger Pritecs vd Roland Andersson för Metal Supply.

Ett nytt dotterbolag bildas, Pritec Mekaniska, vilket ska ge förutsättningar att möta framtida tillväxt på ett mycket bättre sätt.

– I och med köpet av Fjärås Mekaniska (som ligger tvärs över gatan) så får vi tillgång till en större produktionskapacitet framförallt till den tyngre delen av våra produkter. Det nya bolaget kommer att fortsätta i samma spår som tidigare men även tillverka en del av Pritec Vaculyfts egna produkter. Förhoppningsvis kommer detta att på sikt generera i nyanställningar, säger Roland Andersson.

Pritec Mekaniskas inriktning blir:

* Byggsmide såsom stålkonstruktioner, grindar, trappor, räcken, inredningsdetaljer med mera.
* Planteringslådor stora som små i rostfritt, stål eller cortenplåt.
* Hamnkranar och detaljer till svängkranar och traverser.
* Aluminiumsvetsning, och nytillverkning av detaljer i aluminium.
* Legotillverkning med mera.
* Service och reparationer.

– Frank Johansson med anställda stannar kvar i företaget vilket gör att vi tillsammans får en otrolig kunskapsbank. En hel del samordningsvinster räknar vi också med, detta ihop med större kapacitet gör att vi kan på sikt kan åta oss större och fler projekt. Vi stärker också vår position på marknaden som en stark partner för helhetslösningar inom materialhantering, säger Roland Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062