23948sdkhjf

Tillgång till 6 000 ton rostfritt stål

Damstahl ger tillgång till 6 000 ton rostfritt stål inom 24 timmar – tack vare logistiklösningen Le Mans, som suddar ut gränserna mellan Sverige och Danmark.
Le Mans är namnet på Damstahl ab:s nya logistiklösning. Liksom det franska 24-timmarsracet Le Mans arbetar Damstahls logistikteam dygnet runt. Detta ger Damstahls kunder i södra Sverige tillgång till 6 000 ton rostfritt stål inom 24 timmar .

I Malmö lagerför Damstahl cirka 1 000 ton rostfritt stål, men tillgängligt via huvudlagret i Skanderborg, Danmark, som är Nordeuropas största höglager för rostfritt stål , finns totalt 5 000 ton. Där lagerförs i stort sett alla kvaliteter och dimensioner, från minsta rördel till bredaste plåt.
– I och med Le Mans har gränsen mellan Danmark och Sverige suddats ut. Har vi det i Skanderborg har vi det på ”vårt” lager, säger Damstahl Sveriges logistikchef Robert Söderström.

Le Mans huvudsakliga lösning innebär att bilen packas på kvällen i Skanderborg, samma dag som kunden lägger ordern som kan läggas ända fram till klockan 16.30. Transporten till Malmö sker på natten. Mindre trafik gör att det blir snabbare men också smidigare, säkrare och miljövänligare. Klockan 05.00 lastas bilen av på lagret i Malmö.
– Detta system kommer även 100 procent av Göteborgskontorets kunder till godo, och 20 procent av kunderna i Stockholmsregionen, poängterar Robert Söderström.
– Nu kan kunderna i södra Sverige lita på att beställt rostfritt stål från vårt danska lager garanterat lossas, lastas om och lämnar vårt Malmö-lager redan nästa dag.

Le Mans startas officiellt upp nu i januari 2009 , men redan i november 2008 började Damstahl arbeta enligt de nya rutinerna. Den nya logistiklösningen visade sig fungera felfritt redan första veckan.
– En kund lade en beställning på tio ton rostfri plåt i dimensionen 4000 * 2000 mm klockan 16.20 och fick sina plåtar levererade innan lunch nästa dag, säger Per Carlsson, säljare på Damstahl.
En annan kund som har behov av snabba leveranser är företaget Lydotec som förädlar rostfritt material till livsmedels- och läkemedelsbranschen.
– Vi är ofta väldigt sent ute med våra beställningar, ibland runt klockan fyra på eftermiddagen. Vissa av våra kunder kan diskutera ett projekt i ett halvår och sen när ett beslut väl tas ska det gå fort, då är det plötsligt panik, säger Johan Landin, vd på Lydotec.
– Därför känns det skönt att den typen av beställningar går att lösa med Damstahl.

Le Mans-projektet är bara början på en lång kedja av logistikoptimeringar med målsättningen att framtidssäkra Damstahl ab som en pålitlig partner när det gäller snabba, säkra och tillgängliga leveranser av rostfritt stål.

Källa: Damstahl
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094