23948sdkhjf

För farligt att jobba - personalen får gå hem

Vattenpölar på fabriksområdet innehöll dödliga doser av cyanid.
Det är Inte bara produktionen som måste stoppas. Även alla delar av verksamheten där personalen riskerar att utsättas för cyanid. Det förtydligar nu Arbetsmiljöverket för metallåtervinnaren Befesa Scandust i Landskrona. Det rapporterar SVT Nyheter.

Provresultaten var tydliga. Cyanidhalter i vattenpölar på fabriksområdet innehöll dödliga doser av cyanid. Efter länsstyrelsens beslut om produktionsstopp förra veckan gjorde Arbetsmiljöverket en blixtinkallad inspektion på Befesa Scandust.

Myndigheten såg då att det saknades riskanalyser och säkerhetsföreskrifter för personal som riskerar att utsättas för cyanid i arbetet. Därför skickade myndigheten ut ett skriftligt beslut om stopp för all riskabel verksamhet tills dess företaget uppfyllde vissa villkor.

Sedan i lördags står all produktion stilla.

– Det är bara fyra medarbetare som behöver vara på plats för att övervaka utrustningen sedan verksamheten stängdes ned. All annan personal är hemma med full lön tills vidare, säger Wolf Lehmann som är finanschef för Befesa Scandust, rapporterar SVT Nyheter.

Förra året omsatte bolaget 274 miljoner kronor. Vid senaste årsskiftet hade Befesa Scandust 75 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063