23948sdkhjf

Det anrika industribolaget gör rekordinvestering

Bolaget med anor från 50-talet köper in svetskran, montagelinje och lägesställare.
Gävle Tryckkärl och Vatten, med anor från femtiotalet, gör sin största investering någonsin. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi gjorde en affärsplan för några år sedan och den följer vi, i den finns investeringen i produktion, effektiv utrustning i tre delar för att bli effektivast i Norden på att svetsa tryckkärl, uppger bolagets vd Kent Rosenqvist för Metal Supply.

Investeringen utgörs av en automatisk svetskran, med tillhörande montagelinje och integrerad lägesställare.

Svetskranen klarar flertalet olika material, och kan hantera godstjocklekar från 5 till 50 millimeter, med diameter på upp till 3,5 meter.

Utrustningen, som uppges vara en av de modernaste som finns på marknaden i dag, har levererats av det finska företaget Pemamek.

Den ska i första hand användas vid tillverkning av större tryckkärl för olika industriapplikationer, samt för tillverkning av tankar till storkunden Rolbas slamsugningsbilar men den fungerar även för svetsning och tillverkning av andra industriprodukter.

Investeringen ska stärka bolagets konkurrenskraft på marknaden.

Gävle Tryckkärl och Vatten tillverkar produkter inom VVS-området såsom hydroforer, luftkärl, pumpar och vattenbehandlingsutrustning.

Produkterna tillverkas dels i Gävle, där bolaget även har kontor och lager, samt i Saukkola i Finland där bland annat pump och vattenbehandlingsutrustningen produceras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.077