23948sdkhjf

Tar hem stororder på transportvagnar

Orderingången har ökat med över 200 procent.
Göteborgsbolaget FlexQube har fått större ordrar från USA. Den tyska leverantören av fordonskomponenter Dräxlmaier har lagt en uppföljningsorder på 121 transportvagnar med drag för användning i så kallade ”tugger trains” till deras fabrik i Duncan, South Carolina. Till deras fabrik i Livermore, Kalifornien har de också lagt en initial order på 15 000 dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Detta är den andra större ordern från Dräxlmaier i år till FlexQube. I juni I år beställde fabriken i South Carolina 100 vagnar.

FlexQube har också fått en initial order från en annan underleverantör till bilindustrin i USA värd omkring 60 000 dollar men denna order väntas bli följd av flera större ordrar från bolaget de närmaste åren.

– Vi köper in allt material till våra produkter från kontraktstillverkare. Huvuddelen av våra komponenter kommer från en kontraktstillverkare i Torsby och där har de precis investerat i två stycken nya kantpressar. Nästan allt vi säljer till Europa kommer från den kontraktstillverkare i Torsby som vi samarbetar med men vi har även vissa aktörer i Småland som vi arbetar med. Vi är inne i en väldigt intressant period just nu och Tyskland är en marknad som vi tror stenhårt på för oss under 2017, uppger Henrik Vidarsson, Supply Chain Manager/Operations Manager på FlexQube, för Metal Supply.

Fabriken i Tennessee har precis påbörjat sin resa mot gaffeltruckfri produktion och ett förbättrat materialflöde genom att utnyttja FlexQubes modulära och flexibla koncept. FlexQube kommer att i denna initiala order leverera transportvagnar för internlogistik ”tugger trains” tillverkade i Swainsboro, Georgia där FlexQube har sitt amerikanska tillverknings- och distributionscenter.

Orderingången för FlexQube i Nordamerika (inklusive Mexiko) för de tre senaste månaderna är nu upp mer än 200 procent jämfört med samma period förra året.

– Vi är väldigt glada över att se hur fler och fler stora och världsledande bolag adderas till vår kundlista, både i USA och i andra länder. Vi ser det som ett resultat av det hårda arbete vi lagt ner på att marknadsföra vårt varumärke och erbjudande runtom i världen. De företag vi vänder oss till har traditionellt sett använd svetsade vagnar och ställage för sin materialhantering men bolagen ser nu ett ökat behov av mer flexibilitet och modularitet i de lösningar de investerar i för sin internlogistik, säger FlexQubes vd Anders Fogelberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078