23948sdkhjf

Gruvbolagen avvaktar enligt USA-bjässen

De ligger lågt med investeringar och underhållsutgifter.
Trots viss återhämtning i gruvsektorn under slutet av 2016, drivet av att globala råvarumarknader återfår balansen i takt med att utbudsöverskott börjar minska och priserna öka från de lägsta nivåerna på tio år, ligger gruvbolagen lågt med investeringar och underhållsutgifter.

Det skriver gruvutrustningsbolaget Joy Global på onsdagen i sin bokslutskommuniké för det räkenskapsår som omfattade november 2015 till oktober 2016. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Under det senaste kvartalet minskade orderingången för Joy Global med nio procent.

Minskningen räknat på årsbasis i servicebeställningar har dock minskat, och bolaget spår att investeringarna, capex, i den globala gruvsektorn kommer att minska med cirka fem procent under 2017, vilket vore den minsta nedgången på fyra år.

"Även om de flesta råvarupriser som vi är exponerade mot förbättrades under det andra halvåret 2016 är priserna klart under toppnivåer för en cykel och har inte nått nivåer som stimulerar nya investeringar eftersom branschansträngningarna fortsatt ligger på produktionseffektivitet och förstärkning av balansräkningarna", skriver bolaget enligt Nyhetsbyrån Direkt.

"Även om den globala ekonomiska tillväxten har visat tecken på förbättring under de senaste månaderna förblir gruvsektorsentimentet dämpat, och tillväxten i investeringar i utrustning väntas inte återhämta sig under 2017", skriver bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062