23948sdkhjf

SSAB har bra drag i Borlänge

Men vd Martin Lindqvist räknar med några tuffa år till för branschen före det lättar år 2020.
SSAB har flera gånger tvingats minska personalstyrkan i Borlänge men vd Martin Lindqvist ser positivt på framtiden. Det rapporterar Borlänge Tidning.

– Men vi ser ljust på framtiden och det rullar på bra nu i Borlänge, säger han enligt tidningen.

SSAB har minskat antalet anställda i flera omgångar. I Borlänge jobbar nu "enbart" 1.700 personer – betydligt färre än för ett antal år sedan.

SSAB-chefen Martin Lindqvist förutspår att det kommer ytterligare några tuffa år för stålbranschen före det lättar år 2020.

Under måndagen gästade Martin Lindqvist för första gången kommunfullmäktige i Borlänge. SSAB är en viktig arbetsgivare i kommunen, och politikerna ställde en rad frågor.

Stålchefen berättade också om initiativet som tagits för en koldioxidfri stålindustri. Ett initiativ som uppges röna stort intresse, inte minst inom stålindustrin i världen.

Martin Lindqvist berättade att en del ståljättar försöker armbåga sig in i projektet. De motas bort.

– Jag tycker att det här ska vara ett svenskt industriprojekt. Lyckas vi blir restprodukten rent vatten. Ett enormt tekniksprång. Jag tror att vi kommer att lyckas, sade Martin Lindqvist enligt tidningen.

En koldioxidfri stålindustri är dock inte verklighet imorgon. Det handlar om ett tidsperspektiv på decennier.

När initiativet lanserades av Vattenfall, LKAB och SSAB konstaterades att för att projektet ska kunna genomföras krävs bland annat nationella insatser från staten, forskningsinstitut och högskolor under en period av 20-25 år.

Tanken är att så småningom bygga en pilotanläggning i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.925