23948sdkhjf

Mycket god utveckling för legotillverkaren

Gör ytterligare en maskininvestering.
Karlsborgs Plåtproduktion, i Karlsborgs kommun i Västra Götalands län, köper in ytterligare en vinkelsax. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi köpte en likadan maskin för några år sedan och har varit mycket nöjda med den. När nu den här maskinen dök upp fanns det inte mycket att tveka på. Vi behövde öka vår kapacitet då vi har haft en mycket god utveckling så den blir ett bra tillskott för oss, säger Peter Eklund, vd och delägare.

Maskinen som Karlsborgs Plåtproduktion nu har investerat i är en stans- och klippcell, Prima Power SG6, för plåtformat 1500 x 3000 mm med en stanskraft på 30 ton. Den har en avancerad styrning av vinkelsaxen och ett stort arbetsområde, snabba axelhastigheter och indexrotationshastighet.

Prima Powers automatiska index system roterar stansen och dynan. Alla Prima Powers indexstationer kan stansa med full kraft i maximal tjocklek.

Det är Värnamobaserade Din Maskin som har sålt vinkelsaxen.

Karlsborgs Plåtproduktionen har äver 20 års erfarenhet av tillverkning av legoartiklar av plåt och rör.

Produktionsanläggningen omfattar laserskärning av rör och plåt, stansning, plåt- och rörbockning, kantpressning, svetsning och pulverlackning.

Den huvudsakliga produktionen använder plåt och rör i rostfritt, syrafast, svartplåt, aluzink, galv, och elförzinkad aluminium.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078