23948sdkhjf

Tar hem produktion av rollator och investerar

Den senaste satsningen är en CNC-bockmaskin.
Genom ett samarbete med en dansk kund har Steelnova tagit hem produktionen av en rollator för den tyska privatmarknaden. Det rapporterar Gnosjöregion.se.

Produkten heter The Scandinavian Butler by Acre. I Tyskland måste man själv köpa in den här typen av hjälpmedel.

– Därför är marknaden ganska stor. Vi tillverkar, monterar och packar rollatorn för leverans komplett i kartong direkt till kund. Bara under den närmaste tiden ska vi leverera en full lastbil i månaden så det här är en spännande affär med utvecklingsmöjligheter, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig, till Gnosjöregion.

Orderingången är fortsatt god och omsättningsökningen gör att Steelnova i år beräknas landa på cirka 70 miljoner kronor.

- Därför fortsätter vi också att expandera och utveckla vår kapacitet på maskinsidan, nu senast med en ny bockmaskin, säger Jörgen Åberg.

De processer man erbjuder är rörbockning, rörformning, rörlaserbearbetning, robotsvetsning CMT, Tig- och Magsvetsning samt montering, men också ytbehandling och annan legobearbetning.

Nya maskininvesteringar görs kontinuerligt för att förbättra kapacitet och ledtider. Den senaste investeringen är en E-TURN 32 CNC-bockmaskin med svetssömsökning och optisk hålsökning.

Steelnova har ett 80-tal aktiva kunder där ungefär 20 procent av dessa står för 80 procent av omsättningen. Bolaget är baserat i Vaggeryd tre mil söder om Jönköping. Steelnova söker svetsare och bockare enligt hemsidan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063