23948sdkhjf

Componenta behöver mer tid

Försöken att rädda enheten i Arvika drar ut på tiden.
Konkurshotade Componenta Arvika ansöker om mer tid för att rädda företaget. Det rapporterar Arvika Nyheter.

Försöken att rädda bolaget drar ut på tiden. Under hösten har arbetet pågått för att få ordning på ekonomin.

Företagsrekonstruktionen kunde inte slutföras den 2 december som var det slutdatum som tingsrätten satte när man beviljade rekonstruktionen. Nu ansöker Componenta Arvika om att få ytterligare tre månader på sig.

Samtidigt har företaget begärt ackordsförhandling. Tidigare under hösten skickade Componenta Arvika ett ackordsförslag till fordringsägare.

Förslaget var full betalning på fordringar upp till 10 000 kronor och därefter 25 procent på resterande belopp. Betalning ska ske inom sex månader efter att fordringsägare accepterat ackordsförslaget.

För att ackordsförhandlingen ska kunna genomföras krävs att fyra av tio fordringsägare går med på förslaget, vilket också uppfyllts. Därmed har ett viktigt steg tagits för att rädda företaget.

Componenta Arvika har gått med förlust sedan 2011 och fram till slutet på augusti i år uppgick skulderna till cirka 87 miljoner kronor. Enheten i Arvika har drygt 100 anställda men bemanningen behöver minskas till 86 anställda för att företaget ska räddas.

Bolaget producerar smidda och bearbetade komponenter till tung fordons-, gruv-, skogs-, jordbruks- och verkstadsindustri över hela Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141