23948sdkhjf

Cardo säljer ut i Storbritannien

Cardo säljer sin engelska tillverkning av garageportar till Bowburn Ltd.
Som ett led i att minska produktionskapaciteten och sänka kostnaderna varslade Cardo i december 150 personer vid garageportstillverkningen i Bowburn. Nu avyttras istället verksamheten till Bowburn Ltd som avser fortsätta garageportstillverkningen vid enheten.

Bowburn Ltd förvärvar tillgångar hänförliga till garageportstillverkningen i Bowburn samt tar över ansvaret för personal och levererade produkter, mot att Cardo betalar Bowburn Ltd cirka 6 MSEK. Avyttringskostnaden som kommer att belasta Cardos resultat 2008 bedöms uppgå till cirka 43 MSEK, varav cirka 36 MSEK i nedskrivningar.

Cardo äger fortsatt rättigheterna till varumärket Henderson. Genom licensavtal har Bowburn Ltd rätt att använda varumärket vid försäljning av den typ av garageportar som tillverkades vid Cardos fabrik i Bowburn.

Förutom garageportar tillverkar Cardos division Residential Garage Doors i Bowburn även beslag för skjutdörrar. Tillverkning och försäljning av beslag för skjutdörrar berörs inte av avyttringen utan Cardo fortsätter denna verksamhet.

Källa: Cardo AB

Om företaget
Cardo är en internationell koncern med ledande varumärken, som erbjuder lösningar med kvalitetsprodukter, hög servicenivå och stort applikationskunnande till industriella kunder. Koncernen har starka positioner på marknaderna för port- och logistiksystem, teknik för avloppsvattenrening, system för massa- och pappersindustri samt garageportar. Verksamheten bedrivs i divisionerna: Door & Logistics Solutions, Wastewater Technology Solutions, Pulp & Paper Solutions och Residential Garage Doors. Koncernen har cirka 6.000 anställda i drygt 30 länder och en omsättning på cirka 9,5 miljarder kronor. Huvudkontoret finns i Malmö.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078