23948sdkhjf

Verkstadskoncern ska investera i maskiner

Bolaget vill ta in 20 miljoner och förbättra maskinparken.
Amnode ska uppgradera maskinparken. Ett investeringslån som upptagits under november månad är öronmärkt till den nya press som ska effektivisera produktionen i Skultuna avsevärt och minska kostnaderna med i snitt 250 000 kronor per månad. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget vill ta in 20 miljoner kronor i en nyemission. Amnodes aktie handlas på AktieTorget och såväl befintliga ägare som nya intressenter kan teckna aktier.

- Vi vill ha hjälp för att vi ska kunna investera i våra maskiner. Det är med dessa vi kan förbli konkurrenskraftiga och växa, för efterfrågan på våra tjänster och
produkter finns från våra kunder. Vi vet hur, vi har viljan och målbilden klar för att med er hjälp göra Amnode till en lönsam och välmående verkstadskoncern, säger vd Sam Olofqvist.

Amnodes huvudsakliga inriktning är varmformat smide av mässingartiklar med påföljande kvalificerad maskinbearbetning. Koncernen är specialiserad inom fem kärnområden; varmsmide, fleraxlig bearbetning, automatsvarvning, kuggfräsning och långhålsborrning. Huvudsakliga kunder är Scania (lastbilar), Cargotec (materialhantering), Fogmaker (brandsläckningsutrustning) och Alfa Laval med flera.

Bolagets tre huvudsegment är tunga fordon, industri och VVS.

Koncernen har vuxit både organiskt och genom att förvärva och slå ihop ett antal mindre enheter. Verksamheten bedrivs nu i två produktionsanläggningar med i huvudsak maskinbearbetningen i Gnosjö och smedja i Skultuna. Amnode avser de kommande åren att växa primärt organiskt och fylla upp sina anläggningar genom investeringar i ytterligare säljinsatser. Expansion kan ske genom ökad grad av automatisering och med investeringar i maskinparken. Utrymme finns för förvärv av en kvalificerad svarvverksamhet som det optimala komplementet.

Genom en ökad andel produktion med begränsad bemanning kommer lönsamheten att förbättras. Teknisk försäljning med en ökad andel egen design och ett större kunskapsinnehåll och ett större förädlingsvärde är gruppens inriktning snarare än en ren volymbaserad legoproduktion.

Maskinparken i Skultuna består av fyra helautomatiska linor (ugn, varmpress, svalbord och automatskäggningsmaskin.

Skultuna har 10 stycken varmpressningsmaskiner som har en presskraft från 175 till 800 tons presskraft vilket klarar detaljvikter från några gram till 22 kilo. Dessutom finns tre excenterpressar från 250 ton till 350 ton och här finns även möjlighet för kärnpressning samt tre skruvpressar från 400 ton till 800 tons presskraft.

I Stacke Mattsson har koncernen också tillgång till maskinbearbetning vilket sker genom transfermaskiner och fleroperationsmaskiner med upp till 4 axlar. Många av maskinerna är utrustade med vision-system och robot. Företaget har även en ren svarvavdelning i form av CNC-svarvning och flerspindliga automater som tillverkar detaljer från stång i stål, rostfritt, mässing och aluminium från 2 till 65 mm i diameter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079