23948sdkhjf

Vinnaren när förskolorna byter ut sina torkskåp

Behovet av nya torkskåp bedöms vara stort i Stockholm.
300 torkskåp ska levereras före jul, den utmaningen står Nimo inför när Stockholms stadsdelsförvaltningar nu bokstavligt talat står på kö för att byta ut gamla torkskåp mot Nimos. Det framgår av ett pressmeddelande.

Torkskåpen kommer installeras i ett hundratal förskolor runt om i Stockholm.

– Det är väldigt lätt för kommuner att välja Nimos torkskåp, de sparar så mycket energi att investeringen snabbt betalar av sig. Jag har inventerat över 100 förskolor i Stockholm och behovet av nya torkskåp är stort, vi räknar med ännu större efterfrågan under nästa år, säger Anders Isaksson, företagssäljare på Electrolux Home som säljer Nimos torkskåp.

Södermalm, Bromma, Norrmalm, Kungsholmen, Kista och Hägersten-Liljeholmen – det är stadsdelsförvaltningarna i Stockholm som tillsammans har beställt närmare 300 torkskåp av Electrolux och Nimo.

– Stockholms stad antog ett nytt miljöprogram tidigare i år och dessa ordrar är en tydlig följd av det . Det är en stor och samtidigt effektiv klimatinvestering, stadsdelsförvaltningarna har krav på sig att både spara pengar och spara på miljön och med Nimos torkskåp uppnår de båda delarna samtidigt, säger Anders Isaksson vidare.

Förutom den stora energibesparingen skapar Nimos torkskåp även en bättre innemiljö på förskolorna.

– Behovet att byta ut gamla torkskåp är stort, många förskolor har torkskåp som sprutar varmluft rakt ut i kapprummet och vidare in i lokalerna. Eftersom Nimos torkskåp inte behöver någon ventilation är det ett problem som försvinner direkt, säger Anders Isaksson.

Han ser en fortsatt hög efterfrågan på energisnåla torkskåp som är byggda för professionellt bruk även kommande år, det finns många fler förskolor som behöver uppgradera.

– Det finns närmare 600 förskolor i Stockholms stad. Ju fler av dem som byter ut gamla torkskåp mot nya energisnåla, desto mer miljö, energi och pengar sparas, säger Anders Isaksson.

Utöver Stockholm har flera andra kommuner tidigare klimatinvesterat i Nimos torkskåp – Gävle, Västervik och Skövde har samtliga bytt ut gamla torkskåp med nya energisnåla i skolor och förskolor.

Nimo erbjuder torkskåp, tvättbänkar och tekniska tillbehör för klädvårdsrummet till återförsäljare, grossister och konsumenter i Norden. Verksamheten startades år 1944, omsätter cirka 180 miljoner kronor och har i dag 100 anställda. Huvudkontor och fabrik ligger i Hova, Sverige.

Nimo ser god efterfrågan även i andra delar av Sverige.

– Torkskåpen är efterfrågade i flera av landets kommuner, uppger Nimos presschef Magnus Sjöbäck för Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079