23948sdkhjf

Verkstadsdöttrar varslar

NovaCastdöttrarna SwePart Verktyg i Tyringe och Camito Technology i Hästveda varslar.
NovaCast Technologies dotterbolag SwePart Verktyg i Tyringe varslar 18 anställda . Varslen är främst en följd av ändrad produktionsmix samt en beredskap för svagare orderingång från fordonsindustrin 2009.

Samtidigt varslar koncernens gjuteri Camito Technology Center i Hästveda 8 personer . Dessa varsel beror på att all tillverkning av mindre gjutgods som gjorts i bolagets gamla gjuteri avslutas. Camito Technology Center inriktas nu helt på gjutning av verktygsstommar, främst med den patenterade Camitotekniken, samt vindkraftsgods. Första ordern från den expansiva vindkraftsindustrin erhölls tidigare under året och inledande produktion startar i början av 2009.

Källa: NovaCast

Om NovaCast
NovaCast Technologies , noterat på OMX Nordiska börs (NCAS B), producerar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för effektivare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer. Med Camitotekniken tillverkas gjutgods i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg. Genom verktygstillverkaren SwePart besitter koncernen kompetens inom hela värdekedjan för framställning och försäljning av pressverktyg.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109