23948sdkhjf

Örebroföretag tar order värd 7 MSEK

Österby Marines affärsområde Alcopropeller i Örebro tar order värd 7 MSEK till en propellertillverkare i Europa.
Leverans ska ske under andra halvåret 2009. Alcopropeller investerar också 1,5 MSEK i en laser scanner för ökad kvalitet och kostnadseffektivitet till fördel för affärsområdets växande antalet kunder.

Alcopropeller har under ledning av affärsområdeschef Magnus Eldh haft en positiv verksamhetsutveckling med god orderingång och förbättrad vinstmarginal under år 2008.

- Jag är mycket nöjd med utvecklingen i Alcopropeller under året. Den nyligen genomförda fräsinvesteringen på 7 MSEK och den nu beslutade investeringen i en laser scanner innebär ytterligare ett tekniklyft för verksamheten, säger Österby Marines VD, Hans Andersson.

Alcopropeller i Örebro tillverkar komplicerade krökta ytor, framförallt propellerblad i rostfritt stål och brons. Alcopropeller är idag en av de fyra största aktörerna på Europamarknaden för tillverkning av propellerblad.

Österby Marine i Österbybruk, med affärsområdena Österby Gjuteri, MJP Waterjets och Alcopropeller, är en leverantör av stålgjutgods i avancerade material och för vidareförädlade produkter till främst den marina branschen.

Källa: Capilon AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11