23948sdkhjf

Gnosjöbolaget plockar stororder på solpaneler

Garo ska leverera 940 solpaneler till Elektroskandias nya centrallager.
Med 940 solpaneler från Garo bygger Elektroskandia ett toppmodernt centrallager med grön profil. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi vill leva som vi lär och att montera solpaneler på vårt nya centrallager var ett givet beslut, säger Michael Almqvist, marknadsdirektör på Elektroskandia.

På Elektroskandia innebär hållbarhetsbegreppet ett kontinuerligt kvalitetsarbete inom flera områden, såsom ekonomi, sociala frågor och miljöfrågor. Energieffektivitet och förnybar energi är områden som prioriteras.

I samband med byggnationen har man valt att satsa på moderna solpaneler från Garo, som sedan många år är en betydande leverantör av elmaterial till företaget. Nu fördjupas samarbetet ytterligare genom installationen av 940 solpaneler, som samtidigt kan fungera som referensanläggning för både Garo och Elektroskandia.

– All teknik i form av belysning, säkerhetssystem, automation och egenproducerad energi från solpaneler, är något vi själva aktivt valt och vi stolt kommer att visa upp för våra besökare. Vi kan lova en anläggning med branschens effektivaste materialleveranssystem och en tekniknivå på automationen och elinstallationen som är väldigt hög. Med den egenproducerade energin kan vi, som jämförelse, förse alla våra eltruckar med laddning, säger Michael Almqvist

Anders Karlsson är projektsäljare med ansvar för teknisk support på Garo. Han har bistått med vindberäkningar och tekniska beräkningar på anläggningen.

– Vi vill visa framfötterna och erbjuda vårt teknikkunnande. Panelerna ska leverera energi på ett bekymmersfritt sätt under lång tid, säger han.

Den installerade effekten blir 249 kW, vilket beräknas ge 236 645 kWh per år. Den samlade ytan för panelerna, som är fastsatta i ett system av aluminiumskenor som vinklats 20 grader mot solen, är 4 000 kvadratmeter.

– Elektroskandias satsning att bygga Nordens modernaste centrallager är imponerande. Vi är stolta över att de väljer Garo som leverantör av sol- och laddenergi; det är en kvalitetsstämpel och visar att vi är stabil aktör med rätt produkter, trygga garantiåtaganden, lagerhållning i Sverige och gedigen kunskap både vid försäljning och support, säger Patrik Andersson, marknadschef på Garo.

Han berättar att två år gått sedan Garo startade produktområdet solenergi och att man möter en marknad i snabb expansion.

– Vi har hittat rätt nisch där fokus ligger på kvalitet och färdiga paketlösningar, där vi också kan hantera större projekt, säger Patrik Andersson.

Garo bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen.

Koncernen omsätter cirka 550 miljoner kronor och har cirka 260 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö. Aktien är noterad på Stockholmsbörsens lista för mindre bolag, small cap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094