23948sdkhjf

Volvo visar upp drivlinan genom spektakulärt stunt

I filmen "The Flying Passenger" visar Volvo Lastvagnar upp prestanden i sin nya drivlina.
Volvo Lastvagnar demonstrerar prestandan i sin uppdaterade drivlina genom ett spektakulärt skärmflygningsstunt. Det framgår av ett pressmeddelande.

I filmen ”The Flying Passenger” demonstrerar Volvo Lastvagnar ännu en gång sina innovationer på ett spektakulärt sätt. I det senaste livetestet drar Volvo FH en skärmflygare uppför ett bergspass i Kroatien i ett precisionsstunt som enligt uppgift inte utförts tidigare. Utmaningen är att lastbilsföraren måste hålla en hög och jämn marschhastighet för att skärmflygaren ska stanna kvar uppe i luften. Testet är utformat för att visa prestandan hos Volvo Lastvagnars uppdaterade drivlina, utrustad med I-Shift Dual Clutch.

- Körning på hög växel och med mjuka växlingar är en viktig faktor för att uppnå hög bränsleeffektivitet. I-Shift Dual Clutch banar väg för jämn körning på höga växlar och med låga varvtal, säger Staffan Wendeberg, produktchef för FH och fjärrtransport vid Volvo Lastvagnar.

Genom att växellådan håller uppe momentet kan farten hållas även vid körning under tuffa förhållanden, vilket har en positiv inverkan på produktivitet och bränsleförbrukning.

- Att kunna hålla tidsramarna och samtidigt hålla nere bränsleförbrukningen, även under körning i uppförsbackar och på slingriga vägar, är viktigt för många av våra kunder. Det här testet är en perfekt utmaning för vår drivlina, som nyligen uppdaterats. "The Flying Passenger" illustrerar på ett mycket konkret och visuellt sätt vad Volvo Lastvagnars prestanda och körbarhet handlar om, säger Volvo Lastvagnars vd Claes Nilsson.

"The Flying Passenger" är det senaste tillskottet i Volvo Lastvagnars livetestserie. Tidigare delar av serien är The Epic Split, The Hamster Stunt och Look Who's Driving. Totalt har livetestserien haft över 100 miljoner visningar på YouTube.

Filmen spelades in i Dinariska alperna i Kroatien, på avstängda vägar under rigorösa säkerhetsåtgärder.

På länken nedan går det att se filmen:

https://www.youtube.com/watch?v=NCUD4joG...
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079