23948sdkhjf

Siemens tar order på sju gasturbiner

Modellen SGT-800 tillverkas i Finspång och Trollhättan.
Siemens har fått en stororder från Argentina på sju gasturbiner av modellen SGT-800 som tillverkas i Finspång och Trollhättan. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi kommer att klara ordern på SGT-800:orna med befintlig personal i Sverige, uppger Lisa Frykman, pressansvarig på Siemens, för Metal Supply.

I samband med detta passerades en viktig milstolpe i antal sålda SGT-800 sedan den lanserades på marknaden 1997. Fler än 300 SGT-800 har nu sålts till kunder på alla fem kontinenter.

– Med denna order stärker vi vår position ytterligare som leverantör av hållbara energilösningar i Sydamerika. Argentina med sitt snabbt ökande elbehov är en stor och viktig marknad för oss, säger Hans Holmström, vd för Siemens Industrial Turbomachinery.

Elförbrukningen i Argentina växer med ungefär sex procent årligen. För att svara på det ökade elbehovet behöver landet göra omfattande investeringar i nya kraftverk. Tillsammans med vind- och solanläggningar fokuserar Argentina på gaseldade kraftverk som ger en hög grad av driftsflexibilitet och avger jämförelsevis låga koldioxidutsläpp.

SGT-800, som från början hette GTX100, lanserades på marknaden 1997. Den hade då en uteffekt på 43 MW och en verkningsgrad på 37 procent. Tack vare gradvisa men avgörande förbättringar under två decennier har SGT-800 idag en effekt på upp till 54 MW och verkningsgrad på 39,1 procent.

Siemens har nu sålt 300 exemplar av denna maskintyp till kunder på alla fem kontinenter. Kunderna uppskattar turbinens låga livscykelkostnad, låga emissionsnivåer och driftsflexibilitet. Den installerade flottan har totalt uppnått mer än 4 miljoner drifttimmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094