23948sdkhjf

Tar hem order på värmeväxlare från Mellanöstern

Ordern är värd 100 miljoner och leverans sker 2017.
Alfa Laval, verksamt inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, har tagit en order för leverans av Alfa Laval OLMI värmeväxlare till en kraftanläggning i Mellanöstern. Ordern, bokad inom segmentet Energy & Process, har ett värde av cirka 100 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Värmeväxlarna kommer att användas för att återvinna energi och generera ånga till gasturbinerna – och därmed öka energieffektiviteten i kraftanläggningen.

– Det är väldigt glädjande att kunna meddela att vi på kort tid tagit en andra stor order på våra OLMI värmeväxlare, säger Svante Karlsson, chef för Process Technology-divisionen inom Alfa Laval.

– Alfa Laval OLMI:s produktsortiment består av värmeväxlare med hög prestanda och stor tillförlitlighet vilka är viktiga faktorer för kunder inom den krävande kraftindustrin, fortsätter Svante Karlsson.

En Alfa Laval OLMI värmeväxlare kan väga så mycket som 400 ton och hantera tryck och temperaturer på upp till 620 bar respektive 1000°C.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109