23948sdkhjf

BE Group stänger i Ryssland

BE Group avvecklar sin verksamhet i St. Petersburg, Ryssland, som startades under 2006.
BE Group avvecklar verksamheten vid sin anläggning i St. Petersburg, Ryssland. Verksamheten startades under 2006. Omsättningen hittills under 2008 uppgår till 15 MSEK.

Avvecklingen kommer att ske under första halvåret 2009 och berör 13 anställda. Kostnaden för att stänga verksamheten beräknas till 10 MSEK och kommer att belasta det fjärde kvartalet 2008.

BE Groups VD och koncernchef Håkan Jeppsson kommenterar:

- Vi har inte lyckats utveckla verksamheten i St. Petersburg i den omfattning vi hade hoppats. I den rådande marknadsosäkerheten väljer vi därför att fokusera på våra övriga verksamheter i Central- och Östeuropa inom affärsområdet CEE. Ur ett långsiktigt perspektiv är Ryssland fortfarande en intressant marknad för BE Group.

Källa: BE Group

Om företaget
BE Group , som är noterat på OMX Nordiska Börs i Stockholm sedan november 2006, är ett av Europas ledande handels- och serviceföretag inom stål och metaller. Koncernen har cirka 10 000 kunder främst inom bygg- och verkstadsindustrin. BE Group erbjuder olika sorters service vid användning av stål, rostfritt stål och
aluminium. År 2007 omsatte koncernen 7,7 miljarder kr. BE Group har drygt 1 000 anställda i tio länder i norra Europa med Sverige och Finland som största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078