23948sdkhjf

De designar topphemliga bilar

Jobbade tidigare för Volvo Cars men är numera anställda av Geely Design.
De bor i Varberg men har sina drömjobb i Göteborg och tycker att de på så sätt får det bästa av två världar. Jenny Deimer och Andreas Friedrich har topphemliga jobb inom bilindustrin. Det rapporterar Hallands Nyheter.

Bilindustrin är en verksamhet som det råder stor sekretess omkring. Inget bilföretag vill i förväg avslöja hemligheter om sina nya modeller. Därför var det också länge tyst kring Jenny Deimers och Andreas Friedrich nya uppdrag på Geely Design.

– Fram tills för en månad sedan då den nya bilen presenterades har vi varit tvungna att hålla allt hemligt. Vi har inte kunnat berätta om vad vi jobbar med för någon, säger Jenny Deimer till tidningen.

Jenny Deimer och Andreas Friedrich, som tidigare jobbat på Volvo Cars, är numera anställda på Geely Design med arbetsplats på Lindholmen i Göteborg. Jenny är ansvarig för färg- och design av ytmaterial inne i bilen. Andreas arbetar strategiskt med utseende av alla detaljer inne i bilen.

Bilmodellen, Lynk CO 01, som presenterades för en månad sedan har rönt uppmärksamhet för sin design men kanske främst för möjligheten att använda interaktiv uppkoppling för ett smartare användningssätt av bilen.

– Bilen är gjord som en rullande smartphone för att människor ska kunna utnyttja bilen maximalt och att den ska kunna delas med andra. Via nätet kan man meddela andra att bilen är tillgänglig. Alla har också sin digitala nyckel, säger Andreas Friedrich till tidningen.

På Lindholmen på Hisingen i Göteborg finns designavdelningen, men där kan man inte komma på besök då det råder fullständig sekretess.

Där byggs bilmodellerna upp av lera, en för interiören och en för exteriören. Karossen lackas som en vanlig bil och den interiöra lerbilen kläs in i textila material och allt annat som finns i bilkupén, läder, textil, vinyl, lack, metall- dekorer. Allt för att skapa autencitet.

Att jobba så nära de kinesiska medarbetarna är också nyskapande för Jenny och Andreas.

– Vi jobbar mer över disciplinerna än vi gjort tidigare. Man kastar sig in i projektet på ett mer spontant sätt än vi är vana vid, säger Andreas Friedrich.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109