23948sdkhjf

Yaskawa etablerar kontor i Jönköping

Robotleverantören kommer att anställa en handfull personer.
En av världens ledande robotleverantörer Yaskawa med varumärket Motoman etablerar ett nytt sälj- och servicekontor i Jönköping.

— Vi kommer att anställa en handfull medarbetare, säger kontorsansvarige Mikael Jigbäck, till Jönköpings-Posten.

Yaskawa Nordic som är ett helägt dotterbolag till japanska Yaskawa Electric Corporation har sin bas för den nordiska verksamheten i Torsås söder om Kalmar, där också fabriken och ett stort robotlager finns.

Företaget jobbar inte bara med robotlösningar utan även med elektriska servomotorer och produkter och lösningar för drift- och rörelsestyrning, frekvensomvandlare och PLC & HMI-paneler.

Yaskawa har 160 anställda i Sverige, de flesta i Torsås, där allting började på 1970-talet.

— Vi finns också i Kalmar med ett kontor men nu har turen kommit till Jönköping och det är bara att titta ut mot E4 så förstår man att det här är en mycket strategisk plats. Inom två timmar når vi ungefär hälften av den svenska industrin, säger Mikael Jigbäck till tidningen.

Syftet med etableringen i Jönköping är bland annat att utveckla närmare samarbete med systemintegratörer, partner och maskinbyggare som i sin tur levererar till slutkund som ofta är företag inom industrin men också andra branscher. Målet är hela tiden att göra kundanpassade lösningar.

— Robottekniken utvecklas hela tiden med nya lösningar och där vill vi förstås vara i framkant. Vi utvecklar exempelvis nya hybrider där en industrirobot mer kan samverka med en människa och hjälpa till vid tunga lyft eller monotona arbeten, säger marknadskommunikatör Katarina Ketzénius.

Det nya kontoret ska även ge plats för kortare utbildningar för både partner och kunder.

Till en början kommer kontoret ge plats för cirka fem anställda som alltså ska bli fler. Bolaget räknar med att kunna bli ett tiotal anställda i Jönköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094