23948sdkhjf

SSAB expanderar i USA

SSAB investerar 11 miljoner USD i en anläggning för forskning och utveckling vid företagets stålverk i Montpelier, Iowa, i USA.
SSAB kommer att bygga en anläggning för forskning och utveckling vid företagets stålverk i Montpelier, Iowa, i USA. Den nya anläggningen ersätter det laboratorium för forskning och utveckling som ingick i försäljningen av SSABs rörverksamhet tidigare i år, och kommer att förstärka division Nordamerikas service till kunderna och utveckla produktionen, både i USA och Kanada.

Investeringen uppgår till 11 miljoner USD och består av en ny laboratoriebyggnad och omfattande utrustning för testning, simulering och metallografiska undersökningar. Anläggningen kommer att ha 13 anställda.

-Etableringen av ett forsknings- och utvecklingslaboratorium vid SSABs nordamerikanska division är ett viktigt steg för att stärka företagets position som global ledare inom höghållfasta stål, särskilt kylda stål och valsad grovplåt. SSABs FOU strategi fokuserar på ständiga förbättringar när det gäller
produktionsprocesserna, produktutveckling och applikationsservice för att tillgodose kundernas behov, säger Martin Pei, teknisk direktör vid SSAB.

-Det här FOU-centret kommer att öka vår förmåga att erbjuda den bästa servicen till våra kunder, något som SSAB är känt för, och samtidigt kan vi fortsätta att utveckla våra produktionslinjer för nischprodukter, säger Dr. Steve Hansen, teknisk chef för division Nordamerika. Investeringen visar vilken strategisk betydelse FOU har för SSAB, särskilt i dagens affärsklimat.
Delstaten Iowa och de lokala myndigheterna i Muscatine County har spelat en viktig roll i samband med beslutet att lokalisera projektet till Iowa.

Anläggningen börjar byggas efter årsskiftet och beräknas stå färdig under tredje kvartalet 2009.

Källa: SSAB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109