23948sdkhjf

Lundabolaget fick in mer pengar än de ville

Mot slutet av 2019 räknar Uniti med att skeppa ut sina första elbilar.
Lundabolaget Uniti ville ta in 5 miljoner för att bygga en prototyp av sin revolutionerande elbil. Målet överträffades. 2018 ska den nya elbilen kunna förbokas. Det skriver Veckans Affärer.

Uniti är en elektrisk stadsbil för framtiden, som till en början utvecklats på Lunds Universitet, och numera är ett fristående projekt.

Uniti har valt att bygga en elbil från grunden i stället för att elanpassa konceptet för konventionella bilar, som exempelvis är onödigt stora och kraftfulla.

Den är en futuristisk minibil för stadstrafik, byggd av återvinningsbara material och med en optisk instrumentbräda utan plastiga knappar eller ens en ratt.

När Uniti lanserade sin kampanj på crowdfunding-sajten FundedByMe bad de om 5 miljoner kronor för att bygga en prototyp, redo för produktion. Endast två dagar senare hade de redan överträffat det målet. Nu är kampanjen klar och Uniti har dragit in drygt 12 miljoner kronor.

Elbilsföretaget räknar med att ha en prototyp färdig till fjärde kvartalet 2017. I början av 2018 ska det bli möjligt att förbeställa modeller och de första leveranserna beräknas kunna påbörjas under kvartal tre 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141