23948sdkhjf

SSAB ser starkare marknad i Nordamerika

Högre priser på grovplåt gynnar bolaget.
Det ljusnar för stålbolaget SSAB på den nordamerikanska stålmarknaden, där den svenska stålbjässen och flera sektorkollegor har höjt priserna.

– För oss innebär det att momentum in i första kvartalet 2017 har förstärkts, säger vd Martin Lindqvist till Dagens Industri i måndagens tidning.

Den nordamerikanska marknaden för grovplåt har pressats under det senaste halvåret, bland annat på grund av lågprisimport från Kina och övriga Asien.

Under presidentvalsveckan höjde dock en rad bolag, SSAB inkluderat, priset på grovplåt med 50 dollar per ton och i förra veckan var det dags för en ny höjning med 50 dollar.

– Prishöjningen på den amerikanska marknaden är en effekt av beslutet om preliminära importtullar i USA för grovplåt och ökade inköp från distributörer på grund av låga lagernivåer, säger Martin Lindqvist.

De realiserade priserna i det fjärde kvartalet kommer dock att vara låga i spåren av det tredje kvartalets låga spotpriser, noterar SSAB-chefen vidare.

SSAB Americas är den största producenten och leverantören av grovplåt i Nordamerika. Bolaget har stålverk i Mobile, Alabama och Montpelier, Iowa, och har en sammanlagd årlig produktionskapacitet på 2,4 miljoner ton.

Förutom de två stålverken har SSAB Americas tre klipplinjer, i Houston, Texas, St. Paul, Minnesota och Toronto, Ontario (Kanada).

SSAB har cirka 1 200 anställda i Nordamerika.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11