23948sdkhjf

Nibe investerar i en ny linje i Markaryd

Anläggningen ersätter tidigare maskiner från 1990-talet och 2001.
Nibe i Markaryd har investerat i en ny linje med lager MBT, stansmaskin och panelbockningsmaskin med profilsax, rullbannorsystem och robotstapling från Salvagnini. Det framgår av ett pressmeddelande från återförsäljaren Salvagnini Scandinavia.

Anläggningen ska ersätta en befintlig Salvagnini stansmaskin från mitten av nittiotalet samt en befintlig Salvagnini panelbockningsmaskin från 2001.

Nibe är Nordens största tillverkare av villavärmeprodukter. Bolaget tillhandahåller värmepumpar som utvinner energi från bland annat bergvärme, markvärme och värmen i luften. Andra produkter som ingår i sortimentet är varmvattenberedare, ackumulatortankar, ventilationsvärmeväxlare, olika typer av villapannor samt solenergiprodukter

Nibe räknar bland annat med logistikvinster och ökad kapacitet i och med den nya investeringen. Anläggningen placeras exempelvis i direkt anslutande lokal till lackeringslinjen för snabb hantering mellan plåttillverkning och målning. Maskinerna kommer att producera till framförallt till värmepumpssortimentet men även till sortimentet av braskaminer. Salvagnini har varit leverantör till Nibe sedan mitten på 80-talet.

I anläggningen finns ett integrerat lagersystem med 52 platser för olika plåtämnen, dessa 52 platser matas med packe för packe. I åtta av facken kan maskinens hämtare hämta ämne för ämne med korta cykeltider. Lagerdelen är direktkopplad till systemet och kan förse produktionslinjen med olika enskilda plåtämnen för helt orderstyrd tillverkning av plåtpaneler.

– Det är viktigt att kunna erbjuda kunderna korta ställtider, förklarar Pelle Wallin, säljare på Salvagnini Scandinavia.

Nibe tog anläggningen i drift under tredje kvartalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063