23948sdkhjf

Åtgärder som långsiktigt främjar svensk fordonsindustri

BIL Sweden har överlämnat ett brev till regeringen med förslag till åtgärder som långsiktigt främjar möjligheterna till en god utveckling av svensk fordonsindustri och ger positiva effekter på samhällsekonomin.
BIL Sweden har överlämnat ett brev till näringsministern, infrastrukturministern, miljöministern, arbetsmarknadsministern och finansministern med förslag till åtgärder som långsiktigt främjar möjligheterna till en god utveckling av svensk fordonsindustri och ger positiva effekter på samhällsekonomin.

Följande åtgärder föreslås:

Utbildningsplatser
En omfattande satsning på utbildningsplatser för att mildra effekterna av varslen i fordonsindustrin bör genomföras. Utnyttja möjligheten att skapa kompetensutveckling istället för passiv arbetslöshet.

Påskynda nollvisionen
Genomför en storsatsning på fysiska trafiksäkerhetsåtgärder.

Tidigarelägg infrastruktursatsningar
Påskynda industristrategiska infrastrukturinvesteringar. Av särskild vikt är en ny älvförbindelse och E20 i Göteborg samt Förbifart Stockholm. Därutöver är även hamnbanan i Göteborg viktig.

Förutsägbar miljöstyrning på vetenskaplig grund
Basera klimatpolitiken på det vetenskapliga underlaget från FN:s klimatpanel (IPCC), dvs tillämpa breda, likformiga och internationellt harmoniserade styrmedel. Sveriges satsning på smala, olikformiga och nationella styrmedel skapar stora problem på fordonsmarknaden.

Nej till ovetenskapliga och industriskadliga skatter
Särskilt märkliga är idéerna om en förstärkt koldioxidbaserad fordonsskatt. En sådan strider mot IPCC:s vetenskapliga underlag för hur klimatpolitiken bör bedrivas och skulle skada klimatpolitiken i allmänhet och svensk fordonsindustri i synnerhet.

- Vi önskar att den svenska regeringen visar handlingskraft och värnar om den inhemska fordonsindustrin och om den industriella kompetens som finns och som har betytt mycket även inom många andra områden och branscher, säger Bertil Moldén, vd BIL Sweden.

Källa: BIL Sweden
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125