23948sdkhjf

Order värd 87 miljoner dollar

Det är ABB i Ludvika som har lyckats ta hem en amerikansk order värd 87 miljoner dollar.
ABB har tagit hem en order värd 87 miljoner dollar i USA för att expandera och stärka
kraftöverföringsnätet i Los Angeles-området. Expansionen leder till att nätet kan leverera mer elektricitet från förnybara energikällor .

Kapaciteten i det 22 år gamla Intermountain Power Project Southern Transmission System (IPP STS) kommer att öka med 25 procent till 2 400 megawatt fram till 2010. Uppgraderingen är en del av Los Angeles Department of Water and Powers (LADWP) mål att 20 procent av den el man förser sina kunder med ska komma från förnybara energikällor vid slutet av decenniet .

”ABB är stolta över att vara delaktiga i detta projekt som ligger helt i linje med ABB:s fokus på ökad energieffektivitet och högre utnyttjande av förnybar energi”, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems.

Intermountain Power Agency (IPA) med operatören Los Angeles Department of Water and Power (LADWP) har gett ABB i uppdrag att uppgradera det högspända likströmssystemet (HVDC) med kontroll- och skyddssystemet MACH2, effektiva kylsystem för ventilerna som omvandlar spänningen från växelström till likström och tillbaka, samt ytterligare AC-filter som förbättrar kvaliteten på
kraftförsörjningen. Merparten av leveransen produceras av ABB i Ludvika .

” Det är mycket intressant för ABB att få förtroendet att hjälpa till att bygga upp transmissionssystemen i Nordamerika. Projektet är ett ypperligt exempel på hur våra energieffektiva tekniska lösningar hjälper våra kunder att använda förnybara energikällor, säger Claes Scheibe, chef för ABB:s HVDC-enhet.

Källa: ABB


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142