23948sdkhjf

Boom på räls

Jobb till 1000. När bilbranschen störtdyker så går det uppåt för andra – t.ex. järnvägsindustrin. I Västerås står företagen i kö för att få anställa folk som varslats inom fordonsindustrin.
I Västerås är listan lång på företag som är i behov av tekniker och ingenjörer.

Bombardier Transportation och Balfour Beaty Rail är några av företagen som försöker locka till sig varslade tekniker och ingenjörer från fordonsindustrin. –Kom hit och jobba med tåg och järnväg, uppmanar de.

Klas Wåhlberg, vd för Bombardier Transportation , berättar att Bombardier har 1 200 anställda i Västerås, och att företaget kommer att tillsätta 250 tjänster nästa år, och av dem är 140 nyanställningar. - De kunskaper som finns inom fordonsindustrin kan Bombardier ta vara på, och ju förr vi får hit folk, desto bättre, säger Klas Wåhlberg.

Balfour Beatty Rail tillverkar signalsystem till järnvägar och företaget har 110 anställda i Västerås. Magnus Jonasson, vd på Balfour Beatty Rail i Sverige, berättar att företaget behöver nyrekrytera omkring 30 tjänster, främst signaltekniker. Tjänsterna måste tillsättas, annars tvingas företaget att lägga ut verksamheten till underleverantörer.

Både Bombardier Transport och Balfour Beatty Rail är med i kampanjen ”tusen jobb” , som är ett samarbete mellan ett tjugotal företag i Västerås och arbetsförmedlingen, länsstyrelsen och Västerås Kommun.

Källa: DN.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125