23948sdkhjf

Jättekvarnar till 40 miljoner EUR

Metso ska leverera bl.a. en enorm malmkvarn med en diameter på 34 meter till Norilsk Nickel i Ryssland. Ordervärdet är cirka 40 miljoner EUR och målet är en nästan fördubbling av malmproduktionen.
Metso kommer att leverera kvarnutrustning till Open Joint Stock Company (OJSC) "Mining and Metallurgical Company Norilsk Nickel" (MMC Norilsk Nickel) för dotterbolaget Talnakh Concentrator i norra Ryssland. Leveransen kommer att slutföras i slutet av 2010. Ordervärdet är cirka 40 miljoner euro.

Ordern består av en semiautogen (SAG) malmkvarn med en diameter på 34 meter och två rundkvarnar, var och en med en diameter på 22 meter. Ordern omfattar även tillhörande utrustning, samt installation och driftsättning.

Talnakh Concentrator som ligger vid Taimyr halvön i Sibirien behandlar malm som bryts vid Talnakh och Oktyabrsky gruvorna för att producera koncentrat av bl.a. nickel, koppar och pyrrhotite. Metsos leveranser är till renoveringsprojektet på Talnakh Concentrators mineralbearbetningsanläggningen. Projektet mål är att öka nuvarande kapacitet från 10,5 miljoner ton bearbetad malm till en beräknad årlig produktion på 17 miljoner ton malm .

Om Norilsk Nickel
OJSC "MMC Norilsk Nickel" är Rysslands största gruvföretag och världens största producent av nickel, palladium och platina. Under 2007 var nettoomsättning 12,4 miljarder euro. MMC Norilsk Nickel sysselsätter över 63 000 personer.

Om Metso
Metso är en global leverantör av teknik och tjänster för gruv-, bygg-, energiproduktions-, automations-, återvinnings-, massa- och pappersindustrin. Vi har över 28 000 anställda i mer än 50 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079