23948sdkhjf

Jönköpingsbolaget gör dansk storaffär

Köper automationsföretaget Jorgensen Engineering för 245 miljoner danska kronor.
Jönköpingsbolaget Xano har via dotterbolag tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det danska företaget Jorgensen Engineering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Jorgensen är ett stort internationellt automationsföretag som levererar och integrerar utrustning och förpackningshanteringssystem. Jorgensen erbjuder förpackningsmaskiner och lösningar till kunder inom segmenten mjölkpulver, livsmedel, läkemedel och djurfoder. Företaget är beläget i Odense, Danmark, och har cirka 110 anställda. Under räkenskapsåret 2015/2016 uppgick omsättningen till 275 miljoner danska kronor med en rörelsemarginal om 13 procent.

Köpeskillingen, som betalas kontant, uppgår till 245 miljoner danska kronor på skuldfri basis. Förvärvet förväntas bidra med 3,50 kronor i resultat per aktie på årsbasis. Affären är villkorad av en bekräftande due diligens och beräknas kunna slutföras under november månad.

Jorgensen kommer att ingå i Xanos affärsenhet Industrial Solutions. Företagets sortiment angränsar till och uppges komplettera såväl Fredriksons och Canlines transportörlösningar till förpackningsindustrin som NPB:s automationsutrustning för lockhantering.

Genom förvärvet tillförs befintliga verksamheter inom affärsenheten ytterligare kompetens och tillgång till nya marknadssegment. Ett nära samarbete mellan företagen ska stärka de enskilda enheterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.188