23948sdkhjf

SKF sätter upp center för övervakning av maskiner

Rekryterar 50 personer som ska arbeta med så kallad tillståndsövervakning.
Marknaden för produkter och tjänster för tillståndsövervakning av maskiner inom industrin växer. SKF i Sverige storsatsar på att bygga upp ett mjukvarucenter i Göteborg och Luleå för att utveckla nästa generations teknologi för tillståndsövervakning. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är mitt i rekryteringen just nu och enheten kommer omfatta ett 50-tal utvecklare där merparten kommer vara lokaliserade i Göteborg, säger Fredrik Magnusson som är chef för den nya mjukvaruutvecklingsenheten på SKF.

Förändringen är ett led i SKF-koncernens beslut att samla kompetenser för utveckling av hård- och mjukvara till Europa på orterna Göteborg och Luleå i Sverige, samt Aberdeen och Livingston i Skottland. Den största enheten placeras i Göteborg som ansvarar för mjukvaruutvecklingen av nästa generations teknologi från SKF.

– Ur ett globalt perspektiv är det en strategisk fördel att förlägga centret i Göteborg. Vi är långt framme i Västsverige när det gäller utvecklingen av Internet of Things, digitalisering och smarta lösningar för industrin. Här har många storföretag samlat sin kompetens på området. Det är här det händer, säger Fredrik Magnusson.

Mjukvarucentret i Sverige kommer att omfatta ett 50-tal personer, merparten av tjänsterna är placerade i Göteborg. Enheten i Luleå som sedan slutet av 80-talet utvecklat och tillverkat fasta online system, kommer att stärkas upp med fem personer.

Genom lagrets rotationsmönster i en maskin går det att elektroniskt utläsa en mängd information om maskinens tillstånd och avvikelser i driften som kräver underhållsåtgärder. Syftet är att så långt som möjligt undvika akuta stopp som är förknippade med stora kostnader i produktionsförluster.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141