23948sdkhjf

Höghållfast stål från SSAB sänker utsläppen

Ger lägre vikt, bättre bränsleekonomi och ökad livslängd.
Ett globalt hållbarhetsinitiativ från SSAB ska hjälpa bolagets kunder att se fördelarna med att använda höghållfasta stål. SSAB EcoUpgraded ska belysa fördelarna med att uppgradera till höghållfasta stål, som bland annat ger en lägre vikt, förbättrad bränsleekonomi och ökad livslängd. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under användarfasen ska en SSAB EcoUpgraded-produkt generera koldioxidminskningar som är större än den mängd koldioxid som släpps ut under produktionen av den uppgraderade delen, vilket uppges visa de miljömässiga fördelarna som finns med höghållfasta stål.

– Genom att uppgradera till stål från SSAB kommer tillverkare snabbt att kunna kompensera för koldioxidutsläppen från stålproduktionen vid användningen av produkten. Och när vi nått break-even kommer produkten att fortsätta att ge koldioxidminskningar som överstiger den ursprungliga koldioxidskulden, säger Thomas Hörnfeldt, chef för hållbarhet på SSAB.

Höghållfasta stål från SSAB ska tillföra viktiga egenskaper såsom minskad vikt, förbättrad bränsleekonomi och/eller utökad produktlivstid. Alla dessa parametrar är viktiga när det gäller att minska produktens ekologiska fotavtryck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11